Puppy prive cursus

Privé puppy training


Hoe verloopt deze training?

Onze puppy training wordt gegeven in Bleiswijk en bestaat uit 4 lessen. De eerste les (lees coachsessie) van 1 uur is bij u thuis en daarna volgen 3 lessen van 45 minuten buiten.Tijdens de eerste sessie bij u thuis bied ik u antwoorden op al uw vragen over het omgaan met - en de opvoeding van uw puppy. U ontvangt onmiddellijk advies over zindelijkheid, bijt- en kauwgedrag, alleen leren blijven en meer. Daarna volgen 3 lessen van circa 45 minuten waarin advies wordt gegeven en diverse basisoefeningen worden gedaan. De inhoud van de lessen wordt verder opgebouwd naar aanleiding van de behoefte van u en uw puppy op dat moment. De lessen zijn het beste om de week te volgen, omdat er veel informatie op je afkomt over de opvoeding en training van je hond. Maar ook omdat ik heel goed begrijp dat je niet elke week evenveel tijd hebt om het ‘huiswerk’ te maken. Na deze 4 privélessen adviseer ik je om eerst verder te gaan met de informatie die je in de lessen hebt gekregen en alle oefeningen nog meer eigen te maken. Wanneer de jonge hond rond 5 à 6 maanden oud is, kun je opnieuw lessen nemen, wanneer dit gewenst is, en waarbij ik met o.a. oefeningen in zal gaan op de fase van ontwikkeling waarin de hond dan zit.


Basisoefeningen
Alle basisoefeningen komen aan bod bij onze privé puppy training, zoals o.a. de zit, af, blijf, hier komen, lijn lopen, tips m.b.t. algemene opvoeding. Al deze oefeningen zijn van belang om van je hond een gezellige huishond te maken. Ook beginnen we wanneer dit kan aan het apporteer werk - het correct spelen met je hond. Graag wil ik dat je samen met je hond een team wordt. Samen dingen ondernemen, wandelingen maken en lol hebben is daarbij erg belangrijk!


Een van de voordelen van deze privé puppy training is ook dat, mocht je oefeningen extra willen trainen of andere dingen willen bespreken, we hier gelijk mee aan de slag kunnen tijdens de lessen. Privé puppy training is maatwerk, toegespits op de pup, het baasje en de eigen omgeving.


Alle oefeningen die ik laat zien kunnen het beste getraind kunnen worden bij zo min mogelijk afleiding. De eerste stap die je zet om een oefening aan te leren is door de oefening in huis te oefenen, dan in de tuin en dan pas tijdens de wandeling en op drukker bezochte plekken. Zo bouw je op naar steeds meer afleiding. Mocht je ervoor kiezen om de eerste lessen (privé) aan huis te doen, dan voorkom je alle afleiding die andere honden of een andere omgeving met zich meebrengen. Zo kunnen jij en je pup zich goed concentreren op de eerste lessen en de oefeningen, en voorkom je frustratie bij jezelf en bij je pup.

Wie mag er trainen met de pup?
Het hele gezin is welkom tijdens het adviesgesprek, de lessen en de wandeling! Dat zie ik juist graag, omdat zo iedereen in het gezin leert wat hij of zij met de pup mag/kan doen. Want wat de pup wel bij de kinderen doet, doet hij misschien niet bij de volwassenen in het gezin en andersom. We gaan dan ook zeker in op vragen zoals: Hoe kan iedereen hier anders mee omgaan? En waarom wil hij dat niet bij mij? 


Bij onze prive training ligt de focus volledig op de relatie tussen u en de hond. Op deze manier zijn zowel de eigenaar als de hond in staat om snel te leren zonder afleiding. Daarbij traint u uw hond in zijn eigen omgeving (thuis) zonder afleiding van andere honden, een groot voordeel voor het leerproces van de pup.


Lokatie buitenlessen

Ik geef de lessen die we buiten plannen op het terrein van de Melanchthon Business school in Bleiswijk. Ik heb toegang tot het overdekte fietsenhok (heel prettig bij nat weer) en het parkeerterrein/plein voor de school. De buitenlessen worden in de avonduren gegeven.


In het kort, de inhoud van de training voor uw pup vanaf 8 weken

U wordt vertrouwd gemaakt en leert omgaan met:


  • Puppy bijtgedrag
  • Puppy zindelijkheid opvoeding
  • Het verlatingsverdriet van uw puppy
  • De taal van uw puppy
  • Uw puppy leren luisteren
  • Leren wandelen aan de lijn
  • Praktische vaardigheden die u nodig heeft om uw puppy goed op te voeden


Wat kost het?

Deze complete cursus kost €197,50 incl theorieboekje en wat lekkers van Prins. U krijgt tevens gedurende het leven van de hond advies met betrekking tot het gedrag wanneer u dit wenst. U kunt mij altijd via Whatsapp of telefonisch benaderen!


Dus wilt u een goede start samen met uw unieke pup meld u nu bij ons aan via deze link!


Graag tot ziens!